A Vodafone és a Telekom leállása mellett a fideszes megyei lapok is elérhetetlenné váltak

Megosztás

Január másodikán, azaz ma délelőtt szerte az országban kisebb-nagyobb kihagyásokat tapasztalhattak a Vodafone és a Telekom szolgáltatásainak működésében. A Fidesz által kézivezérelt megyei lapok, köztük a Szoljon sem volt elérhető, sőt, az Origo, a Magyar Nemzet és a Ripost betöltésében is akadtak problémák.

A Szol24-en már beszámoltunk róla, hogy a Telekom otthoni szolgáltatásai nem működnek rendben, többeknél gond van a tévével, míg mások a – Vodafone-hoz hasonlóan a 4iG-csoporthoz tartozó – Digi vezetékes internetéről panaszkodnak.

„A kimaradást áramszünet okozta az egyik szerverközpontban, amely ideiglenesen befolyásolta a szolgáltatások elérhetőségét. Munkatársaink javították is a gondot, így a mobilszolgáltatások ismételten zavartalanul működnek!” – írta a Vodafone Hungary a Facebookon.

15 óra után a Magyar Telekom azt közölte, hogy helyreállt az IPTV és a Telekom TV szolgáltatásuk.

Délután fél egykor még ez a – kiemelt képünkön is látható – főoldal fogadta a Szoljon fideszes megyei újságra tévedőket: 404 – Nincs találat – A keresett oldal nem található. Jelenleg – este fél hat – már elérhető a honlap a többi megyei lappal együtt.

Úgy tűnik, lassan minden a helyére kerül, így újra zavartalanul olvashatjuk, hogy Berki Krisztián valóban csak megrendezte-e a halálát, illetve hogy mit mondott Lánczi Tamás a Szuverenitásvédelmi Hivatal első feladatáról.

Egy órával ezelőtti posztjában a Vodafone azt írja, a ma délelőtti áramszünet következtében egyes területeken lehetnek még szolgáltatáskiesések a vezetékes internet- és TV szolgáltatásokat illetően. A munkatársaik nagy erőkkel dolgoznak a probléma helyreállításán, a türelmünket és megértésünket kérik.

Kapcsolódó cikkek